Sme malé vinárstvo z Padaroviec v Malohontskom regióne. Prvá písomná zmienka o výrobe vína v našej obci je z roku 1866. Tradícia však postupne vymizla a našou snahou je tento obyčaj do našej obce prinavrátiť. Na históriu nadväzujeme zdravým, čierno ríbezľovým vínom. Poctivým remeslom chceme nášmu regiónu prinavrátiť hrdosť a šíriť jeho dobré meno po celom Slovensku.

Ríbezľové víno je najrozšírenejšie a najobľúbenejšie ovocné víno. My sa zameriavame na to najexkluzívnejšie – na víno z čiernych ríbezlí. Ich bobule sú jedným z najhodnotnejších ovocných plodov, aké sa v Európe pestujú. Obsahujú obrovské množstvo vitamínov, najmä vitamín C a antioxidanty.

Víno z čiernych ríbezlí je nielen chutné a sladké, ale aj veľmi zdravé. Pôsobí proti únave, migrénam a v ženskom organizme pomáha udržiavať hormonálnu rovnováhu. Prispieva k normálnemu krvnému tlaku, má pozitívny vplyv na kŕčové žily, kosti a kĺby.

Naše víno sa výborne hodí k červenému mäsu, syrom ementálového typu či k tvarohovým koláčom. Je výborné v lete aj v zime – v horúčavách mu neuškodí kocka ľadu, v zime ho stačí zohriať na 60 stupňov a je z neho skvelý teplý nápoj.