Rólunk

Borászatunk Pádárban, egy kis gömöri faluban található Szlovákiában. A község borászattal kapcsolatos írásos emléke 1866-ból maradt fenn, a borkészités hagyománya viszont kiveszőben van. Ezt a hagyományt szeretnénk községünkben megújítani azzal, hogy létrehoztuk borászatunkat, ahol a gyümölcsborok készitésére rendezkedtünk be. Becsületes munkával szeretnénk öregbíteni régiónk hírnevét.

A ribizlibor a legelterjedtebb és legnépszerűbb gyümölcsbor. A legexkluzívabb feketeribizli borra koncentrálunk. Bogyóik az egyik legértékesebb Európában termesztett gyümölcs. Nagy mennyiségű antioxidánst, főleg C vitamint tartalmaz.

A feketeribizli bor nemcsak ízletes és édes, de nagyon egészséges is. Fáradtság, migrén ellen hat, és segít fenntartani a női szervezet hormonális egyensúlyát. Hozzájárul a normál vérnyomás fenntartásához, pozitív hatással van a visszérre, a csontokra és az ízületekre.

Borunk remekül illik vörös húsokhoz, ementáli sajtokhoz vagy sajttortákhoz. Nyáron és télen is kiváló - egy jégkocka sem árt neki a melegben, télen elég 60 fokra felmelegíteni és remek meleg ital készül belőle.

Van kérdésed? Lépjen kapcsolatba velünk.