O našom vinárstve Pádár

Pádár

Sme malé vinárstvo z Padaroviec v Malohontskom regióne. Prvá písomná zmienka o výrobe vína v našej obci je z roku 1866. Žiaľ výroba vína však postupne zanikla. Našou snahou je obnoviť vinárstvo v obci. Na históriu nadväzujeme zdravým vínom z čiernych ríbezlí. Poctivým remeslom chceme nášmu regiónu prinavrátiť hrdosť a šíriť jeho dobré meno po celom Slovensku.

Víno z čiernych ríbezlí

Ríbezľové víno je najrozšírenejšie ovocné víno. My sa zameriavame na to najexkluzívnejšie – na víno z čiernych ríbezlí. Ich bobule patria medzi najobľúbenejšie a najhodnotnejšie ovocné plody, aké sa v Európe pestujú. Obsahujú vitamíny, najmä vitamín C, a antioxidanty.

O nás,Pádár,Ríbezľové víno

Čierne ríbezľové víno !

Víno z čiernych ríbezlí je nielen chutné a sladké. Naše víno sa výborne hodí k červenému mäsu, syrom ementálového typu či k tvarohovým koláčom. Je výborné v lete aj v zime. V horúčavách mu neuškodí kocka ľadu, v zime ho stačí zohriať na 60 stupňov a je z neho skvelý teplý nápoj.